Ligningers anvendelse - Ann Karina Broholm Kristiansen

Ligningers anvendelse

By Ann Karina Broholm Kristiansen

  • Release Date: 2015-04-20
  • Genre: Mathematics
  • Size: 57.03 MB

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Ligningers anvendelse.pdf 29,759 KB/Sec
Mirror [#2] Ligningers anvendelse.pdf 33,423 KB/Sec
Mirror [#3] Ligningers anvendelse.pdf 26,567 KB/Sec

Description

Hvordan kan man anvende ligninger i praksis? Hvordan kan man forkorte et matematisk udtryk? Hvordan kan man beregne værdier i selve udregningen, når man kender resultatet?

I bogen arbejdes der med reduktion og ligninger med udgangspunkt i formler for areal og rumfang, og med emnet om billedrammer som en rød tråd gennem opgaverne. 
Parentesregnereglerne bliver gennemgået, og regnehierarkiet bliver præsenteret i forhold til, hvilke regnetegn der ophæver hinanden, samt hvilken rækkefølge man skal følge, når man løser en ligning. 
For at underbygge og fremme forståelsen er der brugt videoer og illustrationer til både den faglige gennemgang samt de stillede opgaver. Opgaverne lægger op til, at der arbejdes med fokus på fremgangsmåden af opgaveløsningen ved at denne skal vises og forklares med brug af tekst, lyd og billeder. Læseren producerer undervejs sin egen bog om emnet.

Bogen er udviklet til at kunne anvendes til flere niveauer i matematikundervisningen i folkeskolens ældste klasser, gymnasiet, på hf og VUC, eller i tværfaglige forløb eller projekter med matematik.

keyboard_arrow_up