Psykiatrisk Notesamling - Niels Okkels, Margrethe Bang Henriksen, Ole Köhler, Christina Blanner Kristiansen, Nicolai Ladegaard, Rasmus Beyer Mogensen, Kristian Lillelund Toftegaard, Menghua Wu & Emily Li

Psykiatrisk Notesamling

By Niels Okkels, Margrethe Bang Henriksen, Ole Köhler, Christina Blanner Kristiansen, Nicolai Ladegaard, Rasmus Beyer Mogensen, Kristian Lillelund Toftegaard, Menghua Wu & Emily Li

  • Release Date: 2017-02-06
  • Genre: Psychiatry
  • Size: 19.12 MB

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Psykiatrisk Notesamling.pdf 31,278 KB/Sec
Mirror [#2] Psykiatrisk Notesamling.pdf 37,241 KB/Sec
Mirror [#3] Psykiatrisk Notesamling.pdf 39,515 KB/Sec

Description

“Den er helt uvurderlig til eksamen - super værktøj!”
Christian Steenbeck, stud.med.

“Uundværdligt redskab i (for)vagten. Kapitlerne om medicin og tvang er guld værd”
Niklas Strunge, introlæge i psykiatri

“Fremragende værktøj. Kan både stå alene eller fungere som supplement til lærebogen” 
Maibritt Holm, stud.med.

“Fantastisk e-bog. Velskrevet. Elsker de mange links og forklaringer”
Thibault Mørk, KBU-læge

“Intuitivt opbygget og lækkert designet” 
Katrine O. Andersen, stud.med.

“Jeg brugte Psykiatrisk Notesamling som min primære kilde til psykiatrieksamen og fik en flot karakter” 
Sophie Brinck-Jensen, stud.med.

Indhold
Psykiatrisk Notesamling præsenterer de psykiatriske sygdomme, principper for behandling, psykiatriloven samt udvalgte områder af den akutte psykiatri. 

Hjælp til indlæring
Samlingen henvender sig primært til medicinstuderende og psykologistuderende, der skal studere psykiatri for første gang, men også til yngre læger og psykologer, der søger et effektivt redskab til at repetere.

Struktureret og kortfattet
Al tekst er punktopstillet og anordnet i korte sætninger. De centrale psykiatriske tilstande gennemgåes struktureret ved deres definition, forekomst, ætiologi, symptomer, diagnostiske kriterier, differentialdiagnoser, komorbiditeter, behandling og naturforløb.

Anvendelig og praktisk
Læseren kan tilføje sine noter i teksten og overstrege vigtige passager med farver. Der kan indsættes bogmærker og søges efter ord. Skriftstørrelsen og læseretningen kan ændres efter behov. Indførte noter samles automatisk i repetitionskort, som kan deles med læsemakkeren. 

Inkluderet i notesamlingen
# Integreret ordforklaring over de vigtigste, psykiatriske begreber # Links til online videomateriale # Omhyggelige og omfattende henvisning til videnskabelige artikler, anerkendte lærebøger og retningslinjer # Diagnostiske kriterier for de vigtigste sygdomme og tilstande # Gennemgang af de mest relevante psykofarmaka # Huskeregler # RADS (Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin) anbefalinger ved farmakologisk behandling.

Hvad er en notesamling?
Psykiatrisk Notesamling er ikke en lærebog. Det er en samling af studienoter fra dygtige studerende, som nu videregiver deres gennemarbejdede huskeregler, ordforklaringer og forelæsningsnoter. Dette er en ny genre af litteratur, der muliggør løbende opdateringer, struktureret opsætning, links til mediekilder, integreret ordbog, kortfattet punktopstilling og mulighed for tilføjelse af egne noter: Dette er en notesamling.

Vores mål
Psykiatri skiller sig ud som lægeligt speciale og kan være svært at tilegne sig. De gængse lærebøger er enten enorme i deres omfang eller skrevet af gamle mænd med langt skæg, som længe har glemt, hvordan det var at studere faget for første gang. Derfor har vi lavet denne notesamling: For at hjælpe dig til at lære psykiatri på en hurtigere, nemmere og sjovere måde. 

Grundigt gennemarbejdet
Noterne er forfinede, gennemarbejdede og testet i praksis af mere end 500 studerende. For at sikre notesamlingens aktualitet inkorporeres forslag og rettelser i regelmæssige og gratis opdateringer. Denne 3. udgave er udviklet over 2 år, og udvalgte kapitler er gennemlæst og valideret af speciallæger i psykiatri. 

Hvis du går forvagt
Psykiatrisk Notesamling er tilblevet med stor respekt og kærlighed til faget. Således er alle bidragsydere udvalgt, fordi de er dedikerede til psykiatri. Noterne er let tilgængelige, og vi har erfaret, at flere også har brugt dem i klinikken. Det kan være trygt med et hurtigt opslagsværk, som man kender godt og ved fungerer (også uden internet). Særligt hvis man er forvagt og er lidt bange. 

Fra studerende til studerende
Forfatterne er ikke eksperter i psykiatri. De er ikke engang specialister. Men det er netop pointen: Forfatterne er ældre medicinstuderende og yngre læger, som husker, hvordan det var at studere - hvad der var svært at huske, den nyeste forskning, de bedste hjemmesider og youtube-videoer. I korthed: Forfatterne er eksperter i at studere psykiatri anno 2016 og videregiver her deres kære studienoter, fifs og huskeregler, som de brugte ved deres egen eksamen.

God fornøjelse med psykiatrien!

keyboard_arrow_up