Efterskrift – Bedraget, sagen om Nordisk Fjer - Charlotte Langkilde

Efterskrift – Bedraget, sagen om Nordisk Fjer

By Charlotte Langkilde

  • Release Date: 2014-10-27
  • Genre: History
  • Size: 2.03 MB

Alternative Downloads

Description

Udgivelsen af Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer i september 2013 medførte et væld af reaktioner fra tidligere medarbejdere og andre i kredsen omkring Nordisk Fjer. Mange henvendte sig til forfatteren ud af det blå, andre fik Charlotte Langkilde kontakt til gennem de foredrag, hun har holdt om bogen. ”Godt, det endelig kom frem,” har været den samstemmende reaktion. ”Nu skal resten fortælles.” De mest tankevækkende af disse historier er gengivet i dette efterskrift.

Historien om Nordisk Fjer handler om en hæderkronet dansk virksomhed, der blev spundet ind i et kompliceret net af bedrag, som hverken medarbejdere, bestyrelse, revisorer eller medier dengang forstod, hvordan hang sammen, og også efterforskningen havde efterfølgende svært ved at trænge til bunds i sagen. Fortællingen om Nordisk Fjer er historien om magtbegær og storhedsvanvid. Om manipulationer og løgne, om de menneskelige omkostninger ved bedraget og om det ansvar, den enkelte har for at sige til og sige fra. 

Charlotte Langkilde (f. 1950), uddannet translatør og tolk i engelsk og fransk fra CBS, eksamen i statskundskab fra Paris. Drev i fem år (1984-89) egen translatørvirksomhed, som bl.a. oversatte årsberetninger og andet materiale for mange danske virksomheder, deriblandt Nordisk Fjer. Bor i Charlottenlund og arbejder som selvstændig translatør.

keyboard_arrow_up