Dødevaskeren - Sara Omar

Dødevaskeren

By Sara Omar

 • Release Date: 2017-12-04
 • Genre: Fiction & Literature
 • Size: 1.16 MB
Score: 4.5
4.5
From 39 Ratings

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Dødevaskeren.pdf 33,242 KB/Sec
Mirror [#2] Dødevaskeren.pdf 30,993 KB/Sec
Mirror [#3] Dødevaskeren.pdf 20,294 KB/Sec

Description

Det nyfødte pigebarn Frmesk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet?

Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for lille og svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiveres, er hendes eneste udvej at sætte barnet i pleje hos sine egne forældre.

Frmesks mormor er dødevasker. Hun tager sig af de kvinder, som ingen andre vil begrave - kvinder dræbt i vanære og skam. Frmesks morfar er pensioneret oberst, og til forskel fra sin kone læser han ikke kun i Koranen, men besidder et mangfoldigt bibliotek. Det er et kærligt hjem, som dog kun for en tid er i stand til at skærme Frmesk mod den fysiske og psykiske overlast, der ubønhørligt nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan præget af krig, folkedrab og had. 

Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv.

Reviews

 • Stærk og rørende

  5
  By Stig P
  Med sin debutroman gives Omar et vindue ind i en anden kultur, som virker meget stærkt og ekstremt voldsomt. Må må håbe at hun med sin bog er med til at rokke ved det kvindesyn, som bogen fremstiller. En ekstremt anbefalingsværdig bog.
 • SASESWSzn

  5
  By hrttEsz
  SASseswe
 • 🧕🏼👍👍👍👍👍

  5
  By Jack Dahl 2012
  🧕🏼👍👍👍👍👍

keyboard_arrow_up