Fodbold - statistik på banen - Ann Karina Broholm Kristiansen

Fodbold - statistik på banen

By Ann Karina Broholm Kristiansen

  • Release Date: 2016-02-03
  • Genre: Football
  • Size: 213.22 MB

Alternative Downloads

Server Link Speed
Mirror [#1] Fodbold - statistik på banen.pdf 43,375 KB/Sec
Mirror [#2] Fodbold - statistik på banen.pdf 48,696 KB/Sec
Mirror [#3] Fodbold - statistik på banen.pdf 45,597 KB/Sec

Description

Kan man bruge statistik til at vinde i fodbold? Hvordan kan man få et overblik over et statistisk materiale? Hvordan kan man illustrere resultaterne af en statistisk undersøgelse?

I bogen arbejdes med hyppighed og frekvens i forhold til enkeltobservationer og grupperede observationer. Begreber som størsteværdi, mindsteværdi, variationsbredde, typetal og gennemsnit bliver anvendt og forklaret, og der arbejdes med søjlediagrammer og cirkeldiagrammer. Bogen indeholder desuden videoer, der viser, hvordan man kan bruge Numbers til at lave tabeller og diagrammer.

Opgaverne tager udgangspunkt i emnet fodbold, hvor der fx skal analyseres på, hvornår og hvordan der scores mål i fodbold. Der er fokus på anvendelsen af tabeller og diagrammer, ved at der skal forklares og konkluderes på resultaterne af de statistiske undersøgelser.

Bogen er udviklet til at kunne anvendes til flere niveauer i matematikundervisningen i folkeskolen og på VUC, eller i tværfaglige forløb eller projekter med matematik.

Bogen dækker følgende niveauer:

Grundskolen (8. - 10. klassetrin)
Matematik
Færdigheds- og vidensmål:
Statistik
Sandsynlighed.
Kompetencemål:
Eleven kan vurdere statistiske undersøgelser og anvende sandsynlighed. 

Almen Voksenuddannelse (AVU)
Matematik, niveau G
Kernestof:
Simpel deskriptiv statistik i forbindelse med enkeltobservationer og grupperede observationer, herunder tabeller, diagrammer, grafer og gennemsnit.

Matematik, niveau E
Kernestof:
Deskriptiv statistik på enkelte og grupperede observationer, herunder tabeller, diagrammer, grafer, gennemsnit, indekstal og boksplot.

keyboard_arrow_up